Moottorisahat

Tutustu 10 kohdan oppaaseemme, jonka avulla valitset elämääsi eniten helpottavan sahan. Moottorisahaa hankkiessa on tärkeää kartoittaa ensin omat tarpeet. Mitä haluat tehdä sillä? Kuinka usein aiot käyttää sitä? Teetkö metsätöitä päivittäin vai tarvitsetko sitä vain polttopuiden tekoon?

Echon valikoimasta löytyy sopiva moottorisaha kaikille käyttäjille aina suurista ja tehokkaista ammattisahoista pieniin helppokäyttöisiin jokamiehen sahoihin. Me varmistamme, että saat juuri tarpeisiisi sopivan sahan. Echon Moottorisahojen-jälleenmyyjäsi auttaa sinua mielellään tarpeisiisi sopivan moottorisahan valinnassa.

Moottorisahat, sahaustarvikkeet ja metsurin turvavarusteet löydät verkkokaupastamme ja koneliikkeestämme Lohjalta, tervetuloa!

10 vinkkiä moottorisahojen vertailuun

  • Turvallisuus on tärkeää. Varmista, että sahassa on oleellisimmat turvavarusteet, kuten takapotkusuojaus, ketjujarru, rystyssuojus ja ketjusieppo.
  • Onko molemmat kahvat tärinäsuojattu asianmukaisesti? Tärinä väsyttää nopeasti. Tämä heikentää sahan hallitsemista ja kasvattaa onnettomuusriskiä.
  • Valitse heti alussa riittävän tehokas saha. Monet ostavat ensimmäisellä kerralla liian pienitehoisen sahan omiin tarpeisiinsa.
  • Varmista tai tiedustele onko ilmansuodatinjärjestelmä suunniteltu siten, ettei se tukkeudu sahanpurusta.
  • Onko sahan ylläpito helppoa? Tuleeko mukana kattava moottorisahan käyttöohje?
  • Käyttääkö saha lyijytöntä bensiiniä? Voiko sen kanssa käyttää kasvipohjaista ketjuöljyä?
  • Varmista voiko jälleenmyyjä huoltaa sahasi. Onko heillä varaosia ja lisävarusteita?
  • Voiko jälleenmyyjä näyttää, kuinka saha toimii. Onko heiltä saatavilla hyödyllisiä ohjevideoita ja -esitteitä?
  • Voiko jälleenmyyjältä hankkia myös tarvittavan suojavarustuksen?
  • Haluatko työskennellä sisällä ja ulkona? Jos haluat, niin hanki silloin laadukas sähkösaha, joka on ammattilaisten tekemä.

Käyttäjäystävälliset ja kevyet moottorisahat sopivat hyvin mm. omakotiasujille. Ne ovat hyvä valinta satunnaisiin pihatöihin, kuten puun kaatoon tai polttopuiden tekoon.


Moottorisahan polttoaineet ja teräketjun öljyn valinta

Suosittelemme käyttämään valmiiksi sekoitettua Aspen 2-t bensaa moottorisahoissa ja kaikissa 2-tahti koneissa. Aspenin alkylaattibensa on aina tasalaatuista, joka tarkoittaa että bensan ja öljyn suhde on oikea 2-tahti koneille. Tämä takaa hyvän suorituskyvyn, vähemmän päästöjä ja hajuhaittoja. Aspenin 2-t ja 4-t bensat ovat puhtaampia käyttää, hajuhaitat pysyvät minimissä ja bensan säilyvyys on parempi kuin ns. normaalin 98 oktaanisen bensiinin.

Teräketjuöljynä voi käyttää kesäaikoina kasvipohjaista öljyä. Talvella ja muina kylminä aikoina suosittelemme käyttämään Fortum Metsuri -teräketjuöljyä, joka on valmistettu puhdistamalla ja lisäaineistamalla hyvälaatuisia ja kierrätettyjä teollisuuden voiteluöljyjä.

Myymälämme yhteydessä toimii Akix Autonpesu ja kahvila-ravintola Kaffe ja Piffi. Tutustu!

Verkkokauppaan tästä