Oikean ruohonleikkurin valinta

Omiin tarpeisiin sopivan ruohonleikkurin valinta kannattaa aloittaa aina siitä millainen nurmialue sinulla on hoidettavana. Jos nurmikkosi on suuri ja valitset ajoruohonleikkurin, johon saa kiinnitettyä lisävarusteita, voit säästää huomattavasti aikaa ja vaivaa esimerkiksi lehtien keräämisessä ja lumitöissä.

Jos nurmialue on pieni, kalteva tai hajanainen, voi kompakti ja kevyt ruohonleikkuri olla oikea valinta sinulle. Valinta työnnettävän ja vetävän mallin välillä on sinun: molempia on helppo työntää ja kätevä varastoida.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun olet ostamassa ajettavaa ruohonleikkuria?

Päältäajettavan ruohonleikkurin valintaan vaikuttavat monet tekijät: paljonko työtä haluat tehdä itse ja paljonko haluat koneen tekevän esimerkiksi ajamisen ja leikkuujätteen keräämisen suhteen. Hyvällä ruohonkerääjällä varustettua ajoruohonleikkuria voi käyttää myös esimerkiksi lehtien tai pensasaidan leikkuujätteen keräämiseen. Älä osta liian pientä ajoruohonleikkuria. Tehokkaampi kone tekee parempaa jälkeä.

Varmista jälleenmyyjältäsi seuraavat asiat.

  • Onko leikkuri helppohoitoinen ja sisältääkö se kattavat käyttöohjeet?
  • Käyttääkö leikkuri lyijytöntä bensiiniä?
  • Onko jälleenmyyjälläsi mahdollisuus huoltaa leikkuri, tarjoavatko he myös varaosia ja lisävarusteita ajoleikkuriisi?
Päältä ajettava ruohonleikkuri Jonsered

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun olet ostamassa työnnettävää ruohonleikkuria?

Työnnettävän ruohonleikkurin valinnassa kannattaa miettiä haluatko työnnettävän ruohonleikkurin vai vetävän ruohonleikkurin. Samoin kuin ajoleikkurien osalta myös työnnettävän ruohonleikkurin ruohonkerääjillä on mahdollisuus kerätä lehtiä ja muuta leikkuujätettä.

Jos puutarhassasi on portailla erotettuja tasoja tai rinteitä, kannattaa valita kevyt leikkuri jota on helppo siirtää. Abs-muovista valmistetut leikkuulaitteet eivät ruostu ja kestävät paremmin naarmuuntumista. Jos varastotilasi ovat rajalliset, kannattaa miettiä kääntyväkahvaista leikkuria jota on helpompi säilyttää ja kuljettaa.

Varmista jälleenmyyjältäsi seuraavat asiat.

  • Onko työnnettävä ruohonleikkuri helppohoitoinen ja sisältääkö se kattavat käyttöohjeet?
  • Käyttääkö leikkuri lyijytöntä bensiiniä?
  • Onko jälleenmyyjälläsi mahdollisuus huoltaa leikkuri, tarjoavatko he myös varaosia ruohonleikkuriisi?

Akix on ruohonleikkureiden asiantuntija Lohjalla

Akix Konemyynnistä saat aina nähdä leikkurin toimintaa käytännössä, pääset koeajamaan ruohonleikkurin ennen ostopäätöstä ja voit aina tiedustella hyödyllisiä työohjeita asiantuntijoiltamme. Tutustu Akix verkkokaupan kattavaan ruohonleikkuritarjontaan tai tule paikan päälle, niin autamme sinua löytämään juuri oikean ruohonleikkurin sinun tarpeisiisi.

Myymälämme yhteydessä toimii Akix Autonpesu ja kahvila-ravintola Kaffe ja Piffi. Tutustu!

Verkkokauppaan tästä