Raivaussahat ja trimmerit

Tutustu 10 kohdan oppaaseemme, jonka avulla valitset elämääsi eniten helpottavan koneen. Tarvitset sitten raivaussahaa, trimmeriä tai raivuria, niin oikean mallin valinta on tärkeää, jotta saat mahdollisimman paljon irti uudesta koneestasi. Valintasi pitäisi perustua täysin leikkuutarpeeseesi. Millaista kasvillisuutta aiot trimmata? Kuinka usein käytät konetta ja kuinka pitkään kerrallaan?

Raivaussahan, trimmerin ja raivurin erot

Raivaussahoja käytetään metsän, pensaiden ja aluskasvillisuuden raivaamisessa. Raivaussahan vetovarsi on lyhyempi, jotta sen käsittely tiheissä metsiköissä olisi helpompaa. Kulmavaihteen tarkka kulma helpottaa kaatosahausta. Peukalolla käytettävä kaasuliipaisin helpottaa raivaustöitä. 

Ruohoraivuria käytetään ruohon, pienten pusikkojen ja aluskasvillisuuden raivaamiseen. Ruohoraivuri on vankkarakenteisempi ja vahvempi kuin ruohotrimmeri, ja niitä on saatavilla useilla erikokoisilla moottoreilla. Mitä tiheämpää raivattava kasvillisuus on, sitä tehokkaamman koneen tarvitset.

Lisävarusteiden avulla voit käyttää samaa konetta nurmikon siistimiseen, aluskasvillisuuden ja pensaiden raivaamiseen sekä pienempien puiden karsimiseen. Ruohoraivureissa on pidempi vetovarsi, joka kasvattaa työskentelyaluetta.

Raivaussahat ja trimmerit löydät verkkokaupastamme ja koneliikkeestämme Lohjalta, tervetuloa!

10 vinkkiä oikeanlaisen koneen löytämiseen

  • Onko koneessa riittävän hyvä tärinänvaimennusjärjestelmä? Tärinä väsyttää kädet nopeasti ja urakka voi jäädä tämän vuoksi kesken, samalla onnettomuusriski voi kasvaa.
  • Varmista aina, että siimapää ja suojus on testattu ja CE-hyväksytty käytettäväksi yhdessä.
  • Älä osta liian pientä konetta. Tehokkaampi kone tekee parempaa jälkeä. Jos kuitenkin teet täysipäiväisesti töitä raivaussahan kanssa, valitse tarpeeksi kevyt saha, jolla jaksat työskennellä pitkiä aikoja.
  • Suosittelemme, että koneessa on ergonomiset valjaat (lisävaruste), sillä ne tekevät työstä mukavampaa ja tehokkaampaa ja välttämättömät täysipäiväisessä työssä.
  • Varsinkin raivaussahan osalta kahvaston tulisi olla kulmassa vetovarteen nähden, jotta selkäsi ei rasitu epätasaisesti.
  • Kylmissä oloissa työtä tekeville suosittelemme konetta, jossa on lämmitetyt kahvat.
  • Mahdollisimman tehokkaassa koneessa on tehokas moottori, korkea vääntö ja nopea kiihtyvyys.
  • Varmista, että konetta on helppo ylläpitää ja että saat kattavat ohjeet koneen käytöstä.
  • Pyydä aina, että saat testata konetta ennen ostopäätöstä.
  • Osta koneesi huoltoa tarjoavalta jälleenmyyjältä, joka voi auttaa myös lisävarusteiden, huollon ja varaosien kanssa.

Myymälämme yhteydessä toimii Akix Autonpesu ja kahvila-ravintola Kaffe ja Piffi. Tutustu!

Verkkokauppaan tästä